G-GCJ1M66PWW Sustenabilitate.
top of page

Povestile din spatele pasiunii

Caută

Sustenabilitate.

Sustenabilitate, reciclare, dragoste pentru vechi și pentru frumos.

Sustenabilitate înseamnă capacitatea de a exista și dezvolta fără a epuiza resursele naturale pentru viitor.


Cum se traduce asta în viața de zi cu zi? Este simplu. Înseamnă că folosești lucrurile cât timp sunt funcționale, că repari obiecte ce pot fi reparate, că arunci gunoiul deja selectat, că ai grijă să lași în urma ta locul cât mai neatins și nepoluat.


Asta făceau bunicile noastre când tăiau în fâșii hainele vechi, foarte uzate și făceau preșuri de cordele, când deșirau un pulover vechi rămas mic și împleteau o vestă, când resturile alimentare se direcționau către animalele din curte sau deveneau compost pentru grădină.


Asta încercăm și noi să facem. Unii chiar reușesc, alții măcar încearcă. Și îți pot spune că chiar sunt convinsă de faptul că orice efort in sensul ăsta contează. Și nu, nu ține de modă ci ține de o nevoie imediată.

Acesta este motivul pentru care am început să vopsesc mobilier. Și nu doar mobilier. Și am ales s-o fac cu vopsele pe bază de apă cât mai prietenoase cu mediul.

Îți voi arăta câteva exemple de lucrușoare reciclate și te voi invita să ne povestești și tu ce ai reciclat.



Cel mai la îndemână exemplu sunt zambilele mele puse în cutii de vopsea Annie Sloan. După zambile voi pune alte plante, iar bulbii vor fi puși în grădină pentru primăvara viitoare.

Nice and easy.




De borcanașul meu de sticlă decolorat îți mai amintești? Era destul de zgâriat, dat fiind că am ținut în el creioane de ochi, mascara, pensule și rujuri ceva vreme.

L-am redecorat cu vopsele Annie Sloan și cu Saltwash și acum este o vază foarte drăgălașă în care pot pune orice flori micuțe mi-ar trece prin cap.



Iar cu rama de tablou a fost o poveste foarte drăguță.

Am vazut ceva similar pe Pinterest acum multă vreme și mi-am spus: voi lucra și eu ceva asemănător. Am găsit după multe căutări o ramă potrivită și am început să lucrez: era zgâriată și ușor crăpată la colțuri, dar am spus că asta îi va da autenticitate.



Am vopsit-o în două culori îndrăznețe, Capri Pink și Firle și apoi m-am jucat. Am stropit-o în cele două culori de mai sus cu o perie aspră îmbibată de vopsea ușor diluată, iar la intersecția dintre cele două am aplicat cu degetul vopsea de diverse culori.

După uscarea completă a vopselei am finisat cu ceară transparentă și ceară neagră. Apoi am dat un strat de glam întregii povești cu o ceară metalizată auriu închis Annie Sloan. Să-mi spui dacă-ți place.



Așadar, la tine acasă ce se reciclează?

Sau ce idei de reciclare ai?






bottom of page