G-GCJ1M66PWW Idei de cadouri frumoase, unice și cu suflet
top of page

Povestile din spatele pasiunii

Caută

Idei de cadouri frumoase, unice și cu suflet

Mereu apropierea unei sărbători ne face să ne gandim (și) mai mult la cei dragi nouă. Astfel încât e normal să le facem mici bucurii prin oferirea unor cadouri unicat sau chiar a unora personalizate.


Doar că e mai simplu de spus decât de făcut. Variantele de daruri din centrele comerciale sunt de multe ori fie de slabă calitate, fie banale și la niște prețuri exorbitante. Iar pentru că de multe ori m-ai intrebat de unde mi-am cumpărat accesoriile/bijuteriile/decorațiunile, acum pot să-ți ofer soluția la această problemă.

Soluția? Să apelăm la comunitatea noastră din ce în ce mai mare și mai creativă de artizani talentați, unde este imposibil să nu găsim cadouri deosebite pentru familie și prieteni.


Sau poate fi o ocazie în care să-i oferi unui prieten pasionat de DIY un workshop creativ de vopsire si recondiționare mobilier. Acesta poate fi un îndemn puternic la creație și poate fi calea descoperirii unui nou hobby. Este imposibil ca cineva să nu fie deja plictisit de culorile din casa și să vrea să vopsească bucătăria sau biblioteca. Sau poate dormitorul? Pe noi ne poți găsi în Bacău sau București și ne putem auzi dacă vrei în alte locații (venim cu recomandări sau soluții în acest sens).


Dar să începem prin a face câteva recomandări de produse handmade extrem de frumoase și durabile, create de niște oameni extrem de talentați, de la care eu cumpăr pentru mine sau pentru familie și prieteni cadouri de Crăciun sau cu orice alte ocazii.

Prima este desigur Cristina de la Nia’s Craft Boutique cu colierele și cerceii ei fabulosi de textil: îi port de mulți ani colierele, le-am făcut cadou de foarte multe ori, inclusiv lui Annie Sloan (povestea o găsești aici), lucrează în toate culorile pământului și se pot purta în tot felul de ocazii, dar iarna sunt cu atât mai potrivite. Sunt foarte moi și plăcute la purtat, fiind lucrate dintr-un bumbac foarte moale și cald. O găsiți pe facebook sau instagram, povestiți cu ea prin mesaje și apoi așteptați coletul cu bucurii.



Tot la capitolul “moale, vesel si cald” găsim și creațiile Marianei de la Margelouskin – Wool&Wood: ea lucrează și mărgele din lemn

pictate manual, dar face niște omuleți din lână împâslită ce te înveselesc indiferent cât ai fi de trist, face podoabe de Crăciun colorate și tot felul de zânuțe sau monstrișori foarte haioși. Și pe ea o găsești pe facebook, îți răspunde repejor la mesaje și trimite bucuriile frumos ambalate în cutiuțe elegante.




Pe Săndița de la Luludi am descoperit-o întâmplător pe social media, iar când am aflat că locuiește chiar în Bacău m-am bucurat și mai tare: este soluția mea de urgență pentru cadouri, este imposibil să nu găsești la ea ceva fain și potrivit pentru un om drag. Lucrează brățări și coliere din tot felul de mărgele, pietre semiprețioase, mai mici sau mai mari, mai scumpe sau mai ieftine (are brațări de la 12lei în sus). Dacă nu ești din Bacău, nu-i bai că trimite prin curier, are și niște cutiuțe fantastice și face niște fundițe delicioase. Așa că dă un ochi pe facebook sau instagram și precis vei vedea ceva să-ți facă cu ochiul.



Colierul meu cu creioane a tot fost admirat de multă lume și am tot povestit că l-am luat de la “Mă ghindesc la tine”. Sunt lucrate de un tip din Timișoara care face tot felul de multe alte nebunii. E musai să-mi mai iau și eu câte ceva, că-s prea frumoase.



Pe fetele de la Călătoriaa le-am cunoscut la un târg de Crăciun și m-am îndrăgostit de cănuțele și străchinile lor fabuloase. Eu am luat câteva căni pentru atelier cu niște delicioase inscriptii gravate și deja am început să rămân fără ele. Nu, nu s-au spart, doar mi le-au luat prietenii ca să aibă amintire 😊 Acum aștept o nouă comandă de la ele, dar să știți că fac și niște decoruri de brad pentru Crăciun personalizate absolut minunate, broșe, semne de carte și alte nebunii. E imposibil să nu găsiți ceva fain la ele.



Pe Renu și Dani de la Woodbe i-am cunoscut acum câțiva ani și mi s-au lipit de suflet instant. Pe lângă faptul că sunt absolut adorabili, ei lucrează tot felul de decorațiuni, cercei, broșe sau obiecte folositoare pentru casă cu niște mesaje minunate. Iar dacă nu-ți găsești ceva potrivit, ei pot lucra și personalizat.



Lumânări parfumate, lucrate responsabil din ceară de soia sau ceara naturală, poți găsi la Cup&Candle by Oana Botezatu, Magia lumânărilor sau Maya Scents ( ei sunt chiar în Bacău). Lucrează cu mare drag tot felul de modele, arome și în tot felul de recipienți, o parte chiar reciclați. Iar de Crăciun o lumânare parfumată cu o cană de ceva cald și o carte bună sau un film fain…sună a rai pe pământ, nu crezi?



De la Liana Jewelry am un colier fabulos de inspirație vegetală și o

listă întreagă cu ce-mi mai doresc 😊 Ea lucrează niște bijuterii minunate în aur și argint, având un stil absolut personal pe care-l recunoști de la o postă. Lucrează mult pe comandă și dacă vrei ceva pentru Crăciun mă tem că-i deja prea târziu, dar încercați totuși.


De la HAIArt am luat cercei și coliere din piele atât pentru mine, cât și pentru o prietenă dragă. Sunt în culori senzaționale, lucrate foarte fain și nu ai cum să nu fii remarcată atunci când le porți. În plus, colierele pot fi purtate în fel și chip,” bombonicile” din piele pot fi combinate așa cum ai nevoie la diverse ținute.





Pe draga mea Manoka v-am mai prezentat-o, ea lucrează pe

lângă recondiționare de mobilier și niște aranjamente florale de senzație, adaptate fiecărui anotimp. O găsiți în Oradea, dar poate expedia oriunde în țară coronițele ei fabuloase.



Pe prietenii nostri de la Active Mozaic by FSC i-ați văzut de multe ori la târgurile organizate de noi, ei lucrează cu voluntari din tot felul de materiale reciclate jucării, felicitări, marțișoare sau podoabe de pom. Indiferent de ce ai nevoie, ei găsesc soluții extrem de creative și ai și satisfacția că faci un lucru bun pentru copiii și seniorii în viața cărora sunt implicați direct.



La final, îți prezentăm și lucrușoarele noastre meșterite cu drag, folosind produse prietenoase cu mediul, încercând să reciclăm ce și cum se poate mai mult. Iți putem oferi suporți de lumânări, casete de bijuterii, rame de fotografii, tăvi, cuiere, cufere sau mic mobilier recondiționat. Iți spunem totuși un secret: ne place mai ales să lucrăm daruri personalizate, acolo simțim că ne așezăm pe aceeași lungime de undă cu omul pentru care gândim darul și bucuria de ambele părți e imensă.



În decembrie avem Târg de Crăciun în atelier la care vor participa o mare parte din oamenii faini de mai sus, plus încă vreo 2-3 care nu au cont de social media de profil. Poti să vii să-i cunoști la noi în cadrul târgului, în schimb, pentru că lucrează foarte frumos.

Cu speranța că ți-e de folos această adunare de oameni frumoși, talentați și creativi cu tot cu lucrușoarele lor minunate, te las să-i cauți pe social media și să-mi spui cine ți-a plăcut cel mai mult. Poate le aducem creatiile în atelier cu titlu permanent, poate organizăm mai multe târguri sau poate ne povestesti tu de cine îți mai place și noi încă nu i-am descoperit?


Oricum, să reții că un cadou handmade cere timp, muncă, materii prime de bună calitate, iar oamenii care lucreaza astfel de minuni lucrează unicate sau serii foarte mici, au nevoie de timp pentru creația unui prototip și funcționează mult mai bine atunci cînd sunt lăsați să creeze tihnit, în atelierul lor. Așa că pentru comenzi personalizate e nevoie să le acorzi timp și liniște.


Sfatul nostru? Dă comenzile din timp pentru a putea avea darul dorit la vreme și fără emoția așteptării curierului. Cu siguranță vei găsi cadouri vesele, unice și cu personalitate la artizani.

Iar dacă nu ai apucat să dai comanda, te așteptăm să vezi ce minuni găsești la târgul nostru din atelier: îl găsești aici.


bottom of page