G-GCJ1M66PWW Bucuria de a fi în tribul tău
top of page

Povestile din spatele pasiunii

Caută

Bucuria de a fi în tribul tău

Acum mai bine de o lună, mai exact la final de august 2021, eram la Chibed împreună cu distribuitorii Annie Sloan România, cu colegele noastre din Ungaria și cu ajutoarele noastre neprețuite de la marketing.



V-am mai tot arătat fotografii, v-am mai tot povestit despre atmosfera minunată de acolo, așa că acest articol sper să fie un cumul de informații folositoare pentru tine.

Chibedul este un sat din Ardeal cu oameni gospodari, faimos pentru ceapa de Chibed și tranzitat de cei ce vizitează destinațiile turistice din apropiere: Sovata și Corund. Poate fi un loc tare fain pentru o vacanță cu copii sau fără, am descoperit și niște pensiuni foarte faine și ieftine, cu ciubar și tot confortul, dar și niște restaurante unde se mănâncă fabulous. Dă-mi de veste dacă vrei să știi mai multe.

Noi am avut trei zile pline în care am vopsit, am povestit, am învatat, am râs, ne-am marturisit emoții, frici și planuri de viitor, ne-am încurajat și ne-am admirat reciproc. A fost un flux de energie bună ce ne-a încărcat pozitiv și ne-a inspirat pentru perioada urmatoare. Cumva, deși gazda noastră era Kati, restul fiind din tot felul de alte zone, noi toți ne-am simțit acasă. Și asta pentru că eram alături de oameni ce ne semănau, aveau aceleași pasiuni, aceleași preocupări și aceleași bucurii.

Eram, așa cum bine spune Andrada Saftescu de la Heartwarming Sibiu, în mijlocul tribului nostru. Si ne-a fost bine, cald și frumos. Și ne-am simțit acasă, și-am creat ceva frumos și durabil.

Tot Kati s-a ocupat să adune mobilier vechi, salvat de la aruncat, iar noi l-am “înveselit” și i-am acordat o nouă viață. Singura cerință a fost ca baza să fie cu Annie Sloan Chalk Paint culoarea Oxford Navy, pentru că este culoarea mobilierului tradițional din zonă. În rest, fiecare a ales modelul dorit după inspirația proprie.

Melinda, colega noastră de la Allmycrafts din Miercurea Ciuc a decorat un dulap vechi decorat cu Oxford Navy și Provence, foiță de cupru, iar finisajul a fost cu ceară transparentă. Dintr-un dulap bătrânesc a făcut o piesă chic în doar câteva ore de lucru.


Tunde de la Rouge Boutique Décor, din Brașov a lucrat o masă cu baza în Oxford Navy și blatul într-un blending cu culori calde și o ștampilare cu floarea soarelui, cu ștampilă decorativă IOD Sunflowers.




În completarea acestei mese, Noemi de la Manoka Art & Crafts din Oradea, a înveselit patru scaune în patru culori asortate, cărora le-a curățat șezutul, a aplicat o ștampilă discretă pe câte un colț și a ceruit cu ceară transparentă, apoi cu ceară dark.

Toată combinația a iesit extrem de echilibrată și veselă.




Reka, de la Cochet Home Decor din Satu Mare, a decorat cu o șablonare diafană o piesă cu oglindă, așa cum toți am văzut pe la bunicile noastre în casă. E bine de menționat că șablonarea este una din tehnicile cele mai simple și mai ieftine de decorare, fiind potrivită atât pentru piese de mobilier, cât și pentru mici obiecte folosite în casă (casete de bijuterii, rame de oglindă, tăvi, cutii de ceai, etc).



Biborka și soțul ei, creativii din spatele Kamandalu Art&Craft , au transformat un credent ce avea o formă superbă, dar începuse să-și arate vârsta, folosind același Oxford Navy ca bază și apoi un blending cu arome de prune și vin negru (mix de Oxford Navy, Emperor Silk, Napoleonic Blue și puțin Old White). Fabulos!





Eniko și Kati de la Blue Brush Studio au transformat două paturi, folosind o combinație de structură cu Saltwash și Oxford Navy combinate cu Scandinavian Pink. Superbă combinație, nu-i așa?



Băncuța mea ați mai tot văzut-o. Povestea e cam așa: sunt pasionată de pictură tradițională săsească de mult timp, îmi doresc să fac niște cursuri, dar n-am apucat, însă am apelat la aceeași tehnică a șablonării de care v-am mai spus.

Am luat două șabloane de dimensiuni diferite cu motive săsești de la Șabloane Decorative Reutilizabile (le găsiți și la noi în magazin dacă doriți să încercați, plus multe altele fabuloase).


Am folosit mai multe culori vii și vesele pentru șablonare și am folosit câte o pensulă pentru fiecare culoare. M-am sfătuit și cu colegele mele, am testat culorile pe o altă suprafață vopsită cu Oxford Navy pentru a verifica armonia finală (am folosit un plic de carton) și apoi am trecut la treabă. Între timp colegele mele au mai vopsit o măsuță cu același Oxford Navy și Old Ochre și am repetat șablonarea pe două laterale pentru a armoniza cele două piese ce urmau să stea în aceeași cameră.



În concluzie, a fost o întâlnire veselă și colorată, a fost o acțiune prin care am salvat multe piese de mobilier ( toată gașca este preocupată de traiul sustenabil și reciclare, gazda noastră este practicantă “zero waste”), a fost mâncare bună, a fost foc de tabără, a fost prietenie și împărtășire de cunoștințe.

Și ,da, cât de multe am învățat unii de la alții! Pentru că mereu putem să învățăm lucruri noi, mereu putem “crește” și ne putem dezvolta.

Și în momentul în care-ți găsești “tribul creativ”, acel grup de oameni asemeni ție, cu pasiuni comune, te simți acasă, te simți stimulat să evoluezi, faci ce te bucură și ai o stare așa de bună!


Tu ți-ai găsit tribul creativ?

bottom of page