G-GCJ1M66PWW Taburet cu flori, dantelă și amintiri
top of page

Povestile din spatele pasiunii

Caută

Taburet cu flori, dantelă și amintiri

Iubesc să vopsesc lemn, însă uneori apar lucrări ce implică cu totul alte materiale.

Ca de exemplu acest taburet cu picioare metalice și șezut din PAL, care era într-o stare destul de tristă în momentul în care a ajuns la mine.



Cu Dana mă cunosc de mulți ani, am lucrat in aceeași companie la un moment dat, apoi am rămas in relații faine și ne mai auzim din când în când.

După ce tatăl său n-a mai fost, Dana m-a abordat rugându-mă să “cosmetizez” acest scăunel. Scaunul era făcut de tatăl ei și a fost folosit de dumnealui în ultimul an pentru a vedea lumea din balcon, deoarece nu prea mai ieșea din casă.

Nu, nu pot rezista la așa ceva, așa că am spus: “adu-l încoace și vedem ce se poate face”. Mi-a mai spus că îi place foarte tare culoarea Duck Egg Blue din paletarul Annie Sloan și că i-ar place și o aplicație florală, deoarece tatălui său îi plăceau florile de câmp.



Mărturisesc că atunci când l-am văzut mi s-a cam scuturat hotărârea, pentru că am descoperit combinația de picioare metalice plus un blat de PAL cu multe probleme. Picioarele aveau un strat gros de vopsea pe bază de solvent într-o stare destul de tristă, unde am intervenit cu suflantă cu aer cald și șpaclu pană s-a curățat toată vopseaua veche.

Am dat pe partea metalică apoi două straturi de grund pentru metal cu protecție la rugină (produs achiziționat de la Leroy Merlin), am ales unul cu culoare gri pentru ca să nu existe un contrast foarte mare cu culoarea finală a scaunului. Între timp am reparat cu chit de cuțit blatul scaunului, am șlefuit suprafața după uscarea chitului și am netezit suprafața cât s-a putut.





Pentru că marginea scaunului nu avea cant, am ales să folosesc pe zona respectivă vopsea Duck Egg Blue cu puțin Saltwash pentru structură. La fel am făcut și picioarele scaunelor pentru a mări rezistența în timp și a păstra același stil.


Blatul scaunului a fost vopsit cu două straturi de vopsea, apoi l-am ștampilat cu ștampila IOD Kindest Regards, o ștampilă cu model de scrisoare veche, și cu tuș IOD Stone Grey.



Apoi am lăcuit cu două straturi întreaga suprafață a scaunului, urmând ca a doua zi să aplic un mix de flori din transferul IOD Painterly Florals (cu floarea soarelui, levănțică și trandafiri).





Mi s-a părut că pe marginea blatului mai mergea ceva, așa că i-am aplicat o dantelă crem de bumbac, lipită cu aracet și am pus două straturi de lac din nou pe tot blatul pentru a proteja decorurile.




Acum avem o măsuță decorativă care, deși nu poate fi încadrată la mobilă stil, cu siguranță se va potrivi în casa Danei și va adăposti multe amintiri.

În diminețile liniștite de duminică probabil că va susține și o carte plus o ceașcă de cafea.


Iubesc aceste proiecte pentru că-mi forțează limitele și mă fac să trec către un alt nivel de experiență, dar mai ales pentru că pot ajuta niște oameni să-și păstreze amintirile despre cei dragi alături pentru mult timp.

Tu ce amintiri ai de ținut aproape?








bottom of page