G-GCJ1M66PWW
top of page

Povestile din spatele pasiunii

Caută

Proiectul BoHo Chic


Iubesc stilul Bohemian Chic pentru că este foarte colorat si fără reguli stricte.

Este mai mult decât un stil, este o stare, este bucurie, este libertate.

Este un stil al oamenilor creativi, non-conformiști si iubitori de culoare.

Ce înseamnă stilul Bohemian Chic, pe scurt BoHo în amenajări interioare și în vopsirea de mobilier?

Chiar dacă pare la îndemâna oricui, acesta este un stil destul de complex și de dificil de dozat astfel încât să nu devină prea încărcat.

Este un stil cald și personal, cu finisaje preponderent naturale și linii imperfecte. Mobilierul este de obicei transformat, este mobilier moștenit sau recuperat și reinterpretat.

Latura sustenabilă a stilului boho este una definitorie.

Decorațiunile sunt plante verzi, cuverturi croșetate, perne colorate, baldachine romantice iar culorile variază de la alb prăfuit (Old White sau Original White), variante de crem (Cream, Old Ochre, Country Grey, Coco) sau gri pal( Paris Grey, Paloma) la culori puternice: Capry Pink, Aubusson Blue, Barcelona Orange sau Provence.


Piesa lucrata de noi in acest stil este un scaun vechi de lemn vopsit in Capri Pink ca bază, o culoare puternica si suculentă, ce te duce cu gândul la vară, la înghețată cu sirop de zmeura și dimineți leneșe pe terasă.Am adăugat apoi un imprimeu șablonat pe șezut si puțin pe spătar.

Culorile le-am ales dupa starea de la momentul respectiv.

Am folosit Firle, un verde crud și jucăuș, pentru a invoca primăvara, am folosit Country Grey și Coco, două culori cuminți și naturale pentru a tempera lucrurile puțin și Aubusson Blue, care e o culoare eleganta, un albastru-turcoise închis, acel Albastru de Prusia din acuarelele copilariei.


Am folosit aproximativ 150ml de vopsea în total, adică puțin peste o cutiuță mică de vopsea Annie Sloan Chalk Paint™ ce costa 35 de lei. Am finisat cu ceara transparentă, Clear Wax, aproximativ de 5-10lei (dintr-o cutiuță mica de 120ml la 35 lei îți va mai rămâne pentru alte proiecte micuțe).
Dacă piesa ta va sta intr-un mediu cu mai multă umezeală, îți recomandăm să finisezi cu lac mat Annie Sloan (costul va fi similar).

Am mai folosit o pensulă sintetică mică plată de la Annie Sloan, un trafalet cu rola de burete și un șablon, acestea din urmă putând să le mai folosesc de nenumărate ori.

Șablonarea se poate face și cu pensulă de șablonare.Simplu, vesel, colorat, bohemian chic 😊


留言


bottom of page