G-GCJ1M66PWW
top of page

Povestile din spatele pasiunii

Caută

Cum să vopsești pe lemn natur?

V-am mai povestit că sunt un maestru al procrastinării? Cred că da 😊

Acum cinci ani când ne-am mutat la casă, am apelat la niște comode de la Ikea ca soluții de depozitare pentru dormitor: două Rast pe post de noptiere și două Tarva, una de trei și una de șase sertare.

Dacă la cele două Rast am mai încercat niște vopseluri de care nu-s foarte încântată, drept care le voi revopsi (la un moment dat), comoda Tarva mare a tot fost ocolită de pensulă.


Noroc de provocarea Annie Sloan România, care în luna aprilie a ales stilul Scandinav ca inspirație. Și cum mai scandinav decât Ikea nu știu nimic la îndemână, am purces la treabă.

Comodele astea sunt super-ergonomice, se comportă foarte bine în timp, dar au culoarea aceea care nu se prea potrivește cu nimic – cel puțin cu nimic de la noi din dormitor.


Așa că am ales parchetul ca punct de inspirație, acesta fiind un gri cu cafea cu lapte ca nuanțe și am apelat la un color-wash cu Honfleur și Graphite, peste care am “pudrat” cu un white-wash cu Original.

Asta a fost optiunea pentru blatul comodei și pentru picioare și mărturisesc că n-a ieșit rău deloc, acum acestea fiind “din același film” cu parchetul.Pentru sertare și lateralele comodei am apelat la alb Original, un alb cu nuanțe calde ca o smântână cremoasă. Primul strat l-am dat direct din cutie, apoi am diluat cam 10-15% cu apă pentru că baza de lemn natur a absorbit foarte bine vopseaua.

A acoperit aproape perfect din două mâini, dar am dat și o a treia pentru că știm că la finisare e posibil să se vadă ușoarele defecte dacă acoperirea nu este impecabilă.

Datorită gradului mare de absorbție am putut lăcui în aceeași zi cu două straturi de lac mat Annie Sloan, în mod normal aș fi așteptat a doua zi pentru această operație pentru o uscare perfectă.


Am folosit aproximativ 1/3 din cutia de Original, din Graphite si Honfleur câte o lingură de vopsea (pentru color-wash vopseaua se diluează foarte bine cu apă, practic este un lapte colorat), apoi am sigilat cu lacul Annie Sloan la care am folosit cam un sfert de cutie pentru două straturi.

Pentru șters excesul la color-wash și white-wash am folosit un tricou vechi de bumbac, pentru aplicarea vopselei și a lacului am folosit pensula mică plată Annie Sloan.Deși iubesc finisajul cu ceară și aș fi apelat în mod normal la el pentru o piesă din dormitor, am un feeling că nu va ramâne atat de scandinavă și minimalistă mult timp.

Poate un model cu șablon, poate un transfer IOD sau ceva ștampile IOD?

Vom vedea…bottom of page